Про це заявляє прес-служба Генпрокуратури.

«Військовою прокуратурою Донецького гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю, а саме мінометом калібру 120 мм 2С12 «Сані», що спричинило загибель двох та травмування п’яти військовослужбовців», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило загибель кількох осіб та заподіяло тілесні ушкодження кільком особам).

«Попередня версія слідства – вибух стався внаслідок подвійного заряджання каналу ствола міномету різними військовослужбовцями двома боєприпасами», - відзначили в прокуратурі.

До теперішнього моменту було проведено ряд слідчих дій: огляд місця події, в ході якого вилучено 120 мм міномет 2С12 «Сані», призначена комплексна балістична, вибухо-технічна та експертиза безпеки життєдіяльності, встановлюються і допитуються свідки та очевидці даної події.

 «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ