На думку правоохоронців, газ міг розпилити один із учнів, аби зірвати підсумкову атестацію, йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Симптоми постраждалих вказують на отруєння невідомою речовиною. Найімовірніше, її розпили на другому поверсі школи біля чоловічої вбиральні. Припускають, це був газовий балончик. Але що саме отруїло дітей – поки що невідомо.

«На момент отруєння, може, щось і було присутнє, але адміністрація школи провела всі заходи правильно: і провітрила, і дітей евакуювала, і буквально за сім хвилин прибори не показали присутності сторонніх газів», – зазначив начальник управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв.

Нагадаємо, 22 травня, у харківській школі розпилили невідому речовину. За медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню.

Харківське отруєння стало четвертим за два тижні інцидентом в українських школах. Наймасштабніше – у Черкасах.

21 травня у Миколаєві через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом евакуювали близько 400 учнів школи у Заводському районі. До лікарні госпіталізували 36 дітей з попереднім діагнозом «отруєння невідомою речовиною. 

Нагадаємо, 8 травня у школі №8 в Черкасах під час лінійки кілька десятків учні 3-7 класів втратили свідомість, 57 дітей потрапили до лікарні, з них 11 – у реанімацію. Причиною називають невідому речовину. Того ж дня, також на лінійці, але вже у Новомосковську на Дніпропетровщині майже півсотні учнів відчули запаморочення та слабкість. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ