Як передає «Укрінформ», в аеропорту їх особисто зустрів федеральний міністр громадянства, імміграції та біженців Джон Маккалум, міністр спадщини Мелані Жолі, прем’єр-міністр провінції Квебек Філіп Коярд та мер Монреалю Деніс Кодер.

«Я дуже пишаюся, що ми здатні врятувати цих людей від жахів, від яких вони тікають, та продемонструвати їм свободу, радісний прийом та справжнє обличчя братерства», - сказав Коярд.

По прильоту біженцям видали зимовий одяг, іграшки та необхідне приладдя для дітей, оформили документи і провели медичний огляд.

Всі вимушені переселенці на цьому рейсі мали приватного спонсора в Канаді, який погодився взяти на себе основні витрати, втім уряд організував міжконтинентальний переліт та надав тимчасове житло.

В аеропорту Монреаля для біженців виділили окремий зал, де поставили вказівники арабською мовою, обладнали кімнати матері і дитини та встановили комп’ютери і телефони, аби новоприбулі могли зв’язатися із рідними.

Це вже другий літак із сирійськими біженцями, що приземлився в Канаді. Минулої п’ятниці до Торонто вже прибули 163 вимушені переселенці.

Загалом же уряд зобов’язався до кінця року прийняти 10 тисяч біженців, ще 15 тисяч мають прибути до країни протягом січня-лютого 2016 р. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ