Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Зазначено, що найбільш перевантажені пункти пропуску розташовані на кордоні з Польщею.

«Сьогодні більшість пунктів пропуску (особливо на кордоні з ЄС) працюють із значним перевантаженням. Це спричинено перш за все збільшенням транспортного потоку, який особливо спостерігається на українсько-польській ділянці кордону», – йдеться у повідомленні прикордонників.

У ДПСУ заявили, що за 2013 рік через пункти пропуску на українсько-польському кордоні пропустили 6 млн 19 тис. автомобілів, у 2014 р. – 6 млн 460 тис., у 2015 р. – 7 млн 116 тис. При цьому за вісім місяців 2016 р. цей показник склав 4 млн 843 тис. автомобілів, що на 8% більше за аналогічний період попереднього року.

«На ритмічність функціонування пунктів пропуску на кордоні з країнами-членами ЄС чималий вплив має в’їзд/виїзд учасників малого прикордонного руху та власників транспортних засобів іноземної реєстрації за кордон з метою продовження термінів перебування в Україні (85-90 % від загальної кількості пропуску)», – додали у відомстві.

В ДПСУ уточнили, що вирішити цю проблему можна завдяки будівництву нових пунктів пропуску та реконструкції старих, зокрема – ремонту доріг між пунктами пропуску.

Нагадаємо, у 2017 році на українсько-польському кордоні мають розпочати будівництво нового міжнародного пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце».

Окрім цього, уряд Польщі виділить 7,7 млн євро на модернізацію прикордонного пункту «Краковець», що дозволить збільшити його пропускну здатність.

ІА "Вголос": НОВИНИ