Як пише видання «Deutsce Wellе», це може стосуватися Німеччини, Австрії, Бельгії, Швеції і Данії.

Остаточне рішення буде прийнято 25 січня в Амстердамі під час неформальної зустрічі міністрів внутрішніх справ країн-членів ЄС.

З приводу цього питання думки високопосадовців розділилися. Так, віце-канцлер Німеччини Зіґмар Ґабріель застеріг колег від закриття кордонів і закликав спільноту до більш ефективного захисту зовнішніх кордонів.

«Сподіваюся, що всі в Європі знають, що закриття власних кордонів є наступним кроком, коли в довгостроковій перспективі залишаються не закритими зовнішні кордони», – зазначив віце-канцлер Ґабріель.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр іншої думки. За його словами, дія посиленого контролю повинна бути подовжена.

Разом з цим дипломати Євросоюзу акцентують на тому, що Німеччина може подовжити обмежувальні заходи на півтора роки. Утім, відповідно правил Шенгенського кодексу, прикордонний контроль не може триватиме довше травня 2016 року.

Нагадаємо, контроль кордонів Німеччини запровадили у вересні минулого року, коли до Європи масово почали їхати біженці з Африки та Близького Сходу. Згодом його дію подовжили до лютого 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ