Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Ми вже другий раз вийшли на пікет. Ми дізналися випадково, що за нашою спиною виник проект рішення про «оптимізацію», і вирішили ліквідовувати нашу установу», – розповіла керівник профкому закладу Мирослава Луцишин.

За її словами, установа існує вже 65 років. У 2000 році отримала статус кращої установи міста. Зараз це одна із кращих установ України.

«У нас на обліку – 14 тисяч пацієнтів. З них – 5 тисяч інвалідів. Ніхто з чиновників не поцікавився, що це за заклад і що вони руйнують нас, щоб десь щось собі відкрити, – додала Мирослава Луцишин. – Ми добре працюємо, ми успішна установа. Це афера. Ми будемо відстоювати наших пацієнтів. Ми вимагаємо анулювати проект рішення».

Як писав раніше «Вголос», стаціонарне відділення Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, що на вул. Коциловського у Львові, після реорганізації планують розмістити в обласному госпіталі інвалідів війни у Винниках.

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак зазначала, що у психоневрологічному диспансері хочуть скоротити кількість бухгалтерів, представників адміністрації закладу та харчоблоку. Щодо вивільненого приміщення на вул. Коциловського, його долю, за словами Ірини Микичак, вирішить Львівська обласна рада.

ІА "Вголос": НОВИНИ