Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Рішенню передував короткий звіт керівника тимчасової комісії (створена спеціально для вивчення цього питання), заступника голови облради Володимира Гірняка. Він нагадав, що приміщення є в оренді, і в 2003 році рішенням суду договір оренди був продовжений - до 2053 року (за 46 тис. грн.).

«Я не знайшов механізму, як підняти орендну плату або достроково розірвати цей договір. Тож я вважаю, що це приміщення повинно бути дорого продане орендарю. Альтернативних пропозицій члени комісії не внесли», - зазначив Гірняк. 

Він також додав, що між 1 і 10 травня буде організовано публічний круглий стіл в питаннях приватизації, одним з них буде універмаг на Ринку, іншим - приміщення фтизіатричної служби тощо. 

Гірняк нагадав, що ініціатором створення тимчасової комісії була фракція «Самопомочі» в особі голови фракції Інни Свистун, але на жодне з трьох засідань вона не з’явилась. Позиція фракції - що приміщення мають продаватись виключно на відкритих конкурсах, однак, на думку Гірняка, орендар має право викупити приміщення, але «за грубі гроші». Для прикладу, приміщення на пл.Ринок та сусідніх вулицях в центрі Львова були продані минулого року за ціною 800-1000 доларів за кв.м. 

«Поки що про остаточну ціну говорити рано. Для її визначення проведуть конкурс на оцінювача, а результат його роботи потім ще перевірятимуть дві інші компанії-рецензенти – для мінімізації корупційних ризиків. Хоча в таких випадках часто знаходяться ті, кому будь-яка визначена ціна буде здаватись замалою», - зауважив присутній на засіданні начальник управління майном Микола Бандра.

Комісія з питань комунального майна та приватизації взяла до відома звіт тимчасової комісії і вирішила винести це питання на розгляд сесії Львівської облради – для ухвалення остаточного рішення.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ