Проте усі аргументи для таких закидів витягли із нафталіну архівів ЧК-КГБ-ФСБ, пише у Facebook голова ОУН Богдан Червак.

«Симона Петлюру звинувачують у єврейських погромах під час Української революції доби УНР. Здається, стає модою принижувати наших героїв. Ще не забувся плювок в душу нації, коли з трибуни ВР президент Ізраїлю принизив ОУН і Олену Телігу. Згодом взялися за командира УПА Романа Шухевича. Тепер істерика з приводу пам'ятника Симону Петлюрі.

Цій істериці піддалися деякі доморощені «патріоти», які заявляють про «неоднозначність постаті Петлюри». Усе однозначно. Симон Петлюра – визначний державний діяч. Слово «петлюрівщина» вселяє страх у Москві й до цього часу. Український національно-визвольний рух – це «петлюрівщина» і петлюрівці.

Сподіваюся, що пам'ятник С. Петлюрі ніхто у Вінниці не демонтує. Українці не дозволять. Але справжній (а не парковий) пам'ятник Симону Петлюрі має стояти у Києві. Переконаний, що С. Петлюра заслужив, нехай посмертно, звання героя України», – зазначає Богдан Червак.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ