Про це повідомив заступник голови правління банку Дмитро Дубілет.

«Минулої п'ятниці ми ухвалили дуже непросте рішення: заблокували P2P платежі (платежі з картки на картку), а також ті, які дозволяють виводити кеш на деяких найбільш ризикових зовнішніх сайтах. Зараз клієнти банку можуть переказувати гроші на картки інших банків тільки в «Приват24» (саме так 99% зазвичай і роблять, до речі)», – написав він у «Facebook».

Дубілет наголосив, що роблять це для безпеки.

«Фактично все шахрайство, через яке страждали клієнти «Приватбанку», відбувалося через ці сайти. Можливо, комусь із ваших знайомих (а може, й вам самим) дзвонили люди, які представлялися «службою безпеки «Приватбанку» і намагалися виманити у вас CVV та СМС-паролі. Якби вони отримали цю інформацію, то спробували б украсти гроші за допомогою цих сайтів», – додав він.

«Раніше ми намагалися знайти правильні алгоритми, які дозволили б зупинити таке шахрайство (не кажучи вже про незліченні інформаційні кампанії на тему «нікому не повідомляйте ваші паролі та CVV»), але, на жаль, жоден з них не дав 100% гарантії», – наголосив банкір.

За словами Дубілета, зараз «Приватбанк» проводить переговори із сайтами щодо посилення безпеки клієнтів.

 

 

 

В прошлую пятницу мы приняли очень непростое решение: мы заблокировали P2P платежи (платежи с карты на карту), а также п...

Posted by Дмитрий Дубилет on Monday, 27 July 2015

 

Нагадаємо, в Україні почастішали випадки шахрайства з банківськими картками. Зловмисники по телефону представляються працівниками банку, вивідують усю інформацію щодо картки, після чого крадуть з рахунку всі гроші. 

ІА "Вголос": НОВИНИ