Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», посилаючись на прес-службу банку.

«Інформація (навіть про саму можливість «виведення» куди-небудь рефінансування НБУ) не відповідає дійсності. Підозри, що банк використовував кошти від рефінансування на будь-які операції, крім повернення вкладів, – безпідставні. Згідно з вимогами НБУ, вищезазначені ресурси були використані тільки для покриття відтоків коштів фізичних осіб», – повідомили у прес-службі.

У  результаті політичної кризи і воєнних дій на сході України в 2014 році ліквідна позиція банку погіршилася, в результаті спостерігався значний дефіцит коштів на коррахунку, пов'язаний зі зниженням обсягів коштів на рахунках фізичних і юридичних осіб.

Представник прес-служби зазначив, що від початку 2014 року відплив депозитів фізичних осіб становив 64,4 млрд грн, із яких за рахунок коштів банку покрито 38,5 млрд грн.

«За опублікованими НБУ даними, рефінансуванням були оплачені тільки 0,38 грн з кожної гривні вкладів, які були зняті. Таким чином, "виводити" банку просто не було чого», – заявили в прес-службі.

Як уточнили в банку, фінустанова власними коштами закрила 62% відтоку коштів фізичних осіб за рахунок погашення кредитного портфеля (35,6 млрд грн) і згортання операцій на міжбанківському ринку. При цьому середньозважена процентна ставка за кредитами рефінансування НБУ становить 22,1%, що вище від середньозваженої процентної ставки за депозитами фізичних осіб.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував низку рахунків у кіпрській філії «ПриватБанку» в рамках розслідування про заволодіння 19 млрд грн кредитів рефінансування.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ