Про це повідомляє видання The Guardian.

Це нібито сталося внаслідок того, що Департамент парламентських служб не видалив номери під час публікації інформації про кошти, витрачені на оплату телефонних розмов політиків.

У попередні роки дані про номери телефонів повністю вилучалися з оприлюднених у форматі PDF-документів. Цього разу їх просто зафарбували білим шрифтом, що не складає проблеми для їх розкриття.

Єдиними посадовцями, телефони яких було повністю видалено, стали найвищі державні діячі, між ними прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл, скарбник Скотт Моррісон, генеральний прокурор Джордж Брандіс та кілька інших.

Водночас у мережу попали телефони таких колишніх очільників уряду як Джулія Гіллард, Джон Говард, Пол Кітінг, лідера опозиції Білла Шортена та чинних членів уряду - віце-прем’єра Барнабі Джойса, міністра оборони Крістофера Пайна, міністра зв'язку Мітча Файфілда, лідера партії Зелених Річарда Ді Натале та інших.

Департамент парламентських служб відкидає свою провину у витоку приватної інформації і покладає відповідальність на приватного підрядника Telco Management.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ