Відсутність сну є дуже небезпечною проблемою для здоров'я людини. Безсоння може призвести до різноманітних захворюваннь і навіть раку.

Про це заявила лікар-невропатолог, член Європейської федерації головного болю Тетяна Майкова, передає «Обозреватель».

За її словами, відсутність сну порушує всі функції організму.

"Сон — це дуже важлива робота мозку. Саме уві сні закладаються енергетичні можливості людини. Якщо цей період життєдіяльності порушений, то, природно, порушуються всі функції організму: його імунітет, його гормональна діяльність, його нервова діяльність", — перелічила Майкова.

Крім цього, безсоння може загрожувати появою раку. Так, лікар каже про рак молочної залози, який є вкрай гормонозалежним.

"А естроген — це гормон, який виробляється вночі, це гормон стресу. Тобто, тут є прямий зв'язок, це лежить на поверхні", — пояснила вона.

Також у людей, котрі мають проблеми зі сном, можуть розвинутися різноманітні порушення харчової поведінки аж до ожиріння.

"І кортизол, стресовий гормон, не повинен вироблятися вночі. Якщо людина вночі не спить, у неї кортизол вночі виробляється і вже не в тій кількості виробляється вдень. Тобто, порушується вся система адаптації організму", — підсумувала лікар.

ІА "Вголос": НОВИНИ