Про це повідомляє сайт Pulitzer Prizes.

У рішенні журі зазначається, що нагорода була присуджена за матеріал, що «визначив порядок денний подання інформації про зусилля Володимира Путіна в застосуванні російського впливу за кордоном, розкривши методи, які включали вбивства, залякування та розголошення компромату проти опонентів».

До переліку відзначених журі робіт увійшли матеріали про «армії російських тролів», вигоди Москви від викриттів Wikileaks, російські кібератаки на американських демократів та інші статті.

Пулітцерівську премію в головній номінації – «Служіння суспільству» – отримали журналісти Daily News і ProPublica, які писали про виселення представників меншин, що живуть за межею бідності, з державного житла в Нью-Йорку.

У номінації «Роз'яснювальна журналістика» Пулітцерівської премії удостоєні журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), які вивчали «панамські досьє».

Крім того, переможці були визначені в категоріях художня література, драма, історія, біографія або автобіографія, поезія, нехудожня література й музика.

Урочиста церемонія оголошення ХХІ переможця щорічної Пулітцерівської премії у сфері журналістики, літератури, музики й театру відбулася у понеділок у Нью-Йорку в Колумбійському університеті. Рада визначила переможців за сферами діяльності та за категоріями. Наприклад, у сфері журналістики визначено найбільша кількість – 14 категорій. Серед них: служіння суспільству, висвітлення гарячих новин, видатне розслідування, аналітика, висвітлення місцевих новин, розкриття національної теми, висвітлення міжнародних новин; документальний нарис; коментар; критика; редакційний коментар; карикатури; новинна фотографія; художня фотографія.

Розмір призів у грошових еквівалентах становить $15 тисяч в кожній окремій категорії.

Цікаво, що цього року журі не визначило спеціальної нагороди, яка стала би 22-ю номінацією у списку переможців. Останнє нагородження в цій категорії відбулося у 2010 році, коли був відзначений композитор Генк Уільямс за його «ключову роль в перетворенні музики кантрі на більш потужну музичну й культурну спадщину в американському житті».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ