Про це на власній сторінці у «Facebook» написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Рішення про тимчасове закриття пункту пропуску було ухвалено через постійні обстріли з боку терористів «ДНР».

«Протягом останніх днів російські терористичні війська обстрілюють цей КПВВ із заборонених мінськими угодами видів зброї, в тому числі 82 мм та 120 мм мінометів. У зв’язку з реальною загрозою для життя і здоров’я мирних мешканців, щоб не допустити повторення ситуації з розстрілом пасажирського автобуса торік у Волновасі, вирішено тимчасово призупинити роботу КПВВ», – написав Павло Жебрівський.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації також додав, що роботу «Зайцевого» відновлять лише після стабілізації ситуації та повного припинення вогню.

Водночас голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука попередив про ймовірне закриття пункту пропуску у Станиці Луганській.

«Попереджаю: якщо ці ідіоти і надалі будуть порушувати домовленості про припинення вогню – я теж закрию перехід у Станиці Луганській! І хай потім бризкають слиною місцеві «ясенки» – не бентежить», – написав Тука.

Нагадаємо, пішохідний пункт через лінію зіткнення у Станиці Луганській відкрили 27 жовтня 2015 року. За станом на сьогодні це єдиний пункт пропуску через лінію розмежування на Луганщині.

ІА "Вголос": НОВИНИ