Як повідомляє «ЛІГА.net» з посиланням на джерела у Генеральному штабі України, разом з Пушнякова йдуть ще кілька генералів.

Зокрема, у списку «на звільнення»:

- Командувач Сухопутних військ ЗСУ Анатолій Пушняков;
- Перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Сергій Бессараб;
- Заступник начальника ГШ ЗСУ Володимир Хіжий;
- Командувач інженерних військ ЗСУ Кравчук;
- Начальник Головного управління по роботі з особовим складом ЗСУ Іван Чубенко.

«Так, це правда. Іде не один, а кілька генералів», – розповіло джерело в ГШ. При цьому, за його словами, Хіжий «за власним бажанням» йти відмовився і проти нього буде проведена необхідна атестаційна робота.

«Буде переатестація, буде люстрація. Ну, не хоче добровільно - піде примусово», – сказав співрозмовник.

Причиною для відставки Пушнякова і решти генералів послужив вибух боєприпасів в Сватове, який міг привести до масштабної катастрофи. «Це не єдина причина. Але це була остання крапля», – сказало джерело.

Всі перераховані генерали мають відношення до інциденту. Забезпечення, робота з особовим складом, інженерні роботи – на всіх рівнях в Сватове трапився провал. І саме ці генерали відповідальні за те, що трапилося.
«Якби ситуація пішла далі, якби не було оперативних дій з гасіння та вивезення боєприпасів, могла трапиться справжня трагедія. Там були Смерчі, причому заряджені. Якби не вдалося вчасно вирішити інцидент – під удар міг потрапити навіть Харків», – розповів співрозмовник.

Як повідомляли, у генштабі повідомили, що Пушняков написав рапорт на звільнення і його схвалив міністр оборони Степан Полторак.

Як писав «Вголос», наприкінці жовтня у Сватовому вибухнули снаряди на складах Міністерства оборони. Це вивело з ладу електромережі, вибухи залишили місто без газу.

Унаслідок вибухів пошкоджено дев'ять п'ятиповерхових, шість чотириповерхових і 20 триповерхових будинків. Загинуло четверо людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ