Російський та північнокорейський диктатори володимир путін та Кім Чен Ин обмінялися листами з нагоди Дня визволення Кореї. У своїх зверненнях політики пообіцяли «розширювати всебічні та конструктивні відносини».

Про це повідомляє  Reuters із посиланням на державні ЗМІ Пхеньяна.

У листі до лідера Північної Кореї путін заявив, що «більш тісні зв'язки будуть в інтересах обох країн і допоможуть зміцнити безпеку і стабільність Корейського півострова та регіону Північно-Східної Азії».

Кім Чен Ин також надіслав листа путіну, в якому зазначив, що російсько-північнокорейська дружба була закладена у Другій світовій війні з перемогою над Японією, яка окупувала Корейський півострів.

«Стратегічне і тактичне співробітництво, підтримка і солідарність» між двома країнами з тих пір вийшли на новий рівень і є «спільними зусиллями знешкодити загрози і провокації з боку ворожих військових сил», - зазначив Кім Чен Ин у листі.

Як зазначає Reuters, корейські ЗМІ «не ідентифікували ворожі сили, але зазвичай використовувала цей термін для позначення Сполучених Штатів та їхніх союзників».

Крім того, північнокорейський диктатор передбачив, що співпраця між Росією та Північною Кореєю зростатиме на основі угоди, підписаної у 2019 році.

Кім Чен Ин також заявив, що «від щирого серця молитиметься за здоров'я путіна». Диктатор додав, що бажає главі Кремля «великих результатів у відповідальній роботі із захисту суверенітету та інтересів країни та народу, досягнення національного відродження».

Читайте також:

Московського попа розвеселило відео зі знущанням окупантів з українського полоненого

Польща не видаватиме віз росіянам

У Зеленського розповіли, який крок може спричинити бунт у росії

ІА "Вголос": НОВИНИ