Російський лідер на вечері до дня сил спецоперацій РФ згадав про свого батька. Той служив у диверсійному загоні народного комісаріату внутрішніх справ СРСР за часів Йосипа Сталіна.

«На початку війни треба було створення великої кількості спеціальних підрозділів. В одному з таких підрозділів починав війну і мій батько», - розповів Путін і додав, що його тато став одним із 4 диверсантів групи чисельністю 28 осіб, які вижили після перебування в тилу німецьких військ, передає ТСН.

Раніше Путін уже говорив про те, що його батько, Володимир Спиридонович, пішов на Другу світову війну добровольцем і був залучений до диверсійного загону НКВС. На першому ж завданні ця група потрапила в засідку, а татові Путіна нібито вдалося вижити дивом – він сховався від німців у болоті та кілька годин дихав через тростинку, перебуваючи сам під водою.

НКВС у часи СРСР була структурою, що забезпечувала сталінський терор, в якому загинули мільйони справжніх і вигаданих противників радянського режиму. Також працівники цієї структури відповідальні за проведення Голодомору в Україні, депортацію кримських татар та інші злочини.

ІА "Вголос": НОВИНИ