Президент-утікач Віктор Янукович, котрого в Україні визнали винним у державній зраді, у Росії за наказом Володимира Путіна забезпечений державною охороною.

Як повідомляє "Інтерфакс-Росія«, про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков,

Зазначається, що на запитання журналістів, чи охороняють в РФ Януковича, Пєсков сказав: »Згідно з указом президента РФ його охороняють«.

»Державну охорону надають за рішенням глави держави«, — додав він.

На запитання, чи є указ Путіна про надання Януковичу охорони, Пєсков сказав: »Так, він був, коли він (Янукович. — Ред.) в'їхав (до РФ. — Ред.) як глава (української. — Ред.) держави«.

Пєсков не сказав, яка саме структура охороняє Януковича.

»Цього я вам точно сказати не можу. Цього не знаю, але його охороняють, у нього є державна охорона«, — зазначив Пєсков.

Щодо юридичного статусу Януковича, він сказав, що той »в'їхав в РФ як діючий президент і глава держави Україна, після того, як у цій країні відбулося силове захоплення влади«.

За словами Пєскова, Янукович в'їхав до Росії як президента і, як і раніше, перебуває на території РФ, проте зараз він не є президентом України, й у нього »немає ніякого особливого або спеціального статусу".

Нагадаємо, адвокати Віктора Януковича у вівторок, 5 лютого, принесли у Державне бюро розслідувань заяву про нібито злочини чинних представників найвищого керівництва держави.

Як писав “Вголос”, суд визнав Януковича винним у держзраді та присудив йому 13 років тюрми.

Адвокати президента-втікача заявили, що подаватимуть позов на вирок суду. Однак, станом на 6 лютого, апеляцію ще не подали.

У Генпрокуратурі заявили, що не оскаржуватимуть вирок Януковичу.

Нагадаємо, у справі за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді головуючий суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев’ятко зачитав вирок.

ІА "Вголос": НОВИНИ