Як повідомляє російське агентство «Интерфакс», Володимир Путін запропонував переписати Угоду про асоціацію України та ЄС так, аби вона не шкодила економіці Митного союзу.

«І Київ, і Брюссель прислухалися до наших аргументів, ухвалили рішення відтермінувати застосування економічного блоку Угоди про асоціацію до 31 грудня 2015 року. Тепер з'явилася можливість відкоригувати ті положення згаданої Угоди, реалізація яких могла б завдати суттєвої шкоди економіці Митного союзу і нашим традиційним торговим зв'язкам з Україною», – Сказав Путін.

За словами російського президента, «переговори будуть не прості».

«Нам необхідно виступати з солідарних позицій, щоб переконати партнерів відмовитися від протиставлення європейської та євразійської інтеграції на користь сполучення обох проектів», – сказав він.

16 вересня Верховна Рада та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію включно із глибокою і всеохоплюючою зоною вільної торгівлі між ЄС і Україною.

Проте Росія наполягала на відтермінуванні початку тимчасового застосування домовленостей по Угоді та на юридичному оформленні цього.

Раніше глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що Росія готує введення мит на українські товари на випадок, якщо Київ і Брюссель не виконають свою обіцянку про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі.

29 вересня Євросоюз офіційно відтермінував угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ