Як повідомляє «Интерфакс», про це заявив президент Росії Володимир Путін.

«Реакції не може не бути, ми будемо захищати свої інтереси», – заявив Путін на зустрічі з керівниками міжнародних інформагентств в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму.

«Що стосується цього розгляду, то наша позиція відома: вона полягає в тому, що з питань та у справах подібного роду Гаазький арбітражний суд має компетенцію тільки відносно тих країн, які підписали і ратифікували Європейську енергетичну хартію», – нагадав Путін.

«Росія не ратифікувала цю хартію, тому ми не визнаємо юрисдикцію цієї судової інстанції. Ми будемо доводити це у встановленому порядку через судові процедури», – підкреслив Путін.

За словами Путіна, «те, що акціонери ЮКОСу намагаються отримати від Росії додаткові кошти, тут ніякої новизни немає, ми з подібними проявами зіштовхувалися і раніше і з боку цієї компанії, і з боку інших наших партнерів, у тому числі з боку європейських партнерів , міжнародних компаній».

«Будемо в рамках цивілізованого юридичного процесу захищати свої інтереси», – підкреслив Путін.

Відповідаючи на уточнююче запитання, які заходи Росія прийме для захисту своїх інтересів, Путін зауважив, що це «юридичні питання».

«Це питання юридичного характеру, подумаємо, як це організувати», – сказав президент РФ.

Він додав: «Що конкретно будуть робити наші юристи, це треба у них запитати. Тут секретів ніяких не буде».

Як писав «Вголос», Франція заблокувала рахунки Росії. Напередодні це зробила Бельгія.

ІА "Вголос": НОВИНИ