Про це глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив 12 серпня, повідомляє ТАСС.

Коментуючи питання про актуальність зустрічі після заяв Вашингтона про санкції, Лавров зазначив: «Ми ніколи не уникали контактів, у т.ч. з представниками країн, які проводять явно недружню політику щодо нас».

«Якщо лідери відчують необхідність зустрітися і повернутися до тих питань, які, як нам здавалося, мають об'єднувати Росію і США, але які викликають відторгнення у деяких кіл всередині США, думаю, така зустріч відбудеться», - додав він.

Як писав «Вголос», США планували запровадити проти російських олігархів нові санкції у рамках закону, який передбачає покарання за ймовірне втручання Москви у вибори 2016 року. Під санкції потраплять російські олігархи, пов'язані як з Путіним, так і з російським урядом.

У Кремлі прокоментували плани Вашингтона ввести санкції проти кількох російських олігархів. За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, їм нема чого боятись, бо у Росії «немає олігархів».

Згодом стало відомо, що під нові антиросійські санкції можуть потрапити від шести до 10 російських олігархів.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати введуть нові санкції проти РФ через використання хімічної зброї під час отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії. Припускають. що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ