«Але що точно абсолютно можна і потрібно реалізовувати - це прямо над цим потрібно подумати і в практичному плані почати працювати - це закон про російську націю», - заявив Путін на засіданні Ради з питань міжнаціональних відносин в Астрахані в понеділок, передає «Інтерфакс».

За словами Путіна, в такий закон може вирости стратегія щодо розвитку національних відносин в Росії.

«Нашу стратегію, яку ми з вами разом виробляли, її і перетворювати - але тільки над цим потрібно попрацювати теж як слід», - сказав президент.

Він також підтримав пропозицію учасників засідання провести рік єдності російської нації.

«Гарний міг би бути захід. З залученням всіх, хто зібрався сьогодні тут в цьому залі - для того, щоб ми разом з вами попрацювали. Але тільки вибрати потрібно цей рік», - зазначив президент.

В ході наради російський лідер також наголосив, що поки не вирішено питання про спеціальну структуру, яка займеться національними питаннями на федеральному рівні.

«Принципове питання - координація органів влади, які реалізують державну національну політику. Їх тільки на федеральному рівні більше 10. Плюс структури в регіонах і муніципалітетах. Але взаємодія між ними часом вкрай низька, неефективна, не налагоджена і постійна співпраця з науковими та експертними організаціями» , - сказав Путін.

Він зазначив, що «певні надії» у вирішенні проблеми координації таких структур «покладаються на держпрограму, яку готує зараз уряд РФ».

ІА "Вголос": НОВИНИ