Переговори відбулися у резиденції ФРН для почесних гостей у передмісті Берліна.

З російського боку на зустрічі були присутні помічник Путіна Юрій Ушаков та його прес-секретар Дмитро Пєсков, інформує «Дождь».

«Інтерфакс" з посиланням на місцеві телеканали повідомляє, що Путін і Меркель тривалий час розмовляли наодинці. 

На кадрах з резиденції було видно, що лідери країн перебувають в альтанці у парку резиденції та спілкуються без перекладачів.

 

Як уже повідомлялося, зустріч Меркель і Путіна розпочалася із запізненням на півгодини. Цей приїзд називали неофіційним. Тут були відсутні почесті, а переговори відбувалися не у відомстві федерального канцлера у Берліні, а за містом.

Російського гостя тут зустрічали кілька демонстрацій, серед прихильників Путіна з прапорами так званої «ЛНР» були й українці. Останні тримали плакат з головною вимогою - відпустити Олега Сенцова.

Відомо, що Меркель збиралася говорити з Путіним про енергетичну співпрацю, передусім про «Північний потік-2». Обидві країни підтримують проект і можуть отримати у відповідь на це нові санкції США. А ще планували говорити про двосторонню співпрацю, Сирію та Україну.

Перед початком перемовин Меркель заявила, що Німеччина домагатиметься встановлення режиму тиші на Донбасі до початку нового навчального року в Україні

ІА "Вголос": НОВИНИ