Про це заявив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук у інтерв'ю «Апострофу».

Зміна думки РФ і бойовиків щодо обміну полоненими свідчить про зміну стратегії щодо України, каже Тимчук:

«Перед цим Москва прийняла таку ж тезу про можливу миротворчу місію на Донбасі, що вони раніше спростовували і вважали неприпустимим. Правда, в питанні миротворчої місії ми бачимо чергову «багатоходовочку» Путіна, який демонструє спробу нібито зобразити прагнення до мирного процесу, але при цьому щоб нічого не змінювалося де-факто».

Разом з тим, Тимчук додав, що така ж історія і з обміном полонених – Москва піариться, що мовляв, РФ не лише на словах, а й на ділі зацікавлена у мирному діалозі щодо Донбасі.

«Можливо, зараз Кремль почав відчувати наслідки політичної ізоляції, економічних санкцій і всього того, що було викликане як наслідки агресії Росії проти України. Ми можемо тільки здогадуватися, що саме вплинуло на Путіна», – вважає експерт.

Однак, не варто забувати, що лише за останні 2,5 місяці Росія серйозно зміцнює війська бойовиків на Донбасі – тобто Путін не готується йти зі сходу України:

«Я думаю, що від гібридної війни Росія перейшла повністю до гібридної міжнародної політики. Тому з кожним кроком Кремля тут потрібно прораховувати варіанти. Тому що за кожним кроком Москви можуть стояти зовсім інші цілі і плани, ніж задекларовані».

ІА "Вголос": НОВИНИ