Видання «Bloomberg» повідомило про те, що нещодавно відбулась зустріч Дональда Трампа із Володимиром Путіним за зачиненими дверима, на якій він запропонував провести референдум на окупованих територіях, аби вирішити конфлікт на сході України. Такі дії можуть призвести до того, що окуповані території повернуться до України, розповів політолог Мар'ян Лопата у розмовній студії «Правди. Наживо» на телеканалі НТА.

«Це один із можливих планів Путіна, який включає в більшу концепцію, яка пов`язана з тим, що Україна повинна зазнати федералізації. Це була його головна мета ще з початку 2014 року, коли зрозумів, що Донбас приєднати до себе не зможе», - пояснив він. Адже, на думку політолога, федералізована Україна є дуже вигідним «явищем» для Росії.

 «Україна стане більш слабкою державою, і її інтеграційні процеси будуть повністю зупинені завдяки тому, щоб, наприклад, керівники ЛНРДНР в майбутньому увійдуть в органи місцевої влади…або навіть і до парламенту України», - наголосив Мар'ян Лопата.

Окрім того, за його словами, російському президентові не потрібна зруйнована територія із занепадаючою економікою та поганою екологією.

«Так що цей референдум – один із таких гачків, що «давайте домовлятися, ви знімаєте з нас санкції, тому що ми йдемо на консенсус з вами», - підсумував політолог.

ІА "Вголос": НОВИНИ