«Ми переконані з боку Німеччини, що і після будівництва «Північного потоку-2» роль України як транзитної країни повинна зберегтися, передає Інтерфакс.

Це має стратегічне значення, і Німеччина готова зіграти свою роль і сприяти. Треба подумати над гарантіями для України в тому числі», – сказала вона в п'ятницю на прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі, пише видання.

Путін у відповідь заявив, що транзит російського газу через Україну буде продовжено після запуску Nord Stream 2 («Північний потік-2»), якщо це буде економічно доцільно.

«Хочу підкреслити: поставки будуть продовжені, якщо вони виявляться економічно обґрунтованими і доцільними для учасників економічної діяльності», – сказав він.

Путін запевнив, що Росія завжди розглядала «Північний потік-2» як суто економічний проект.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко назвав «Північний потік-2» політичним хабарем за лояльність до Росії.

Німеччина вже видала всі дозволи на будівництво газопроводу «Північний потік-2» по дну Балтійського моря. Потрібні дозволи ще кількох країн.

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що після побудови «Північного потоку-2» і «Турецького потоку» транзит газу через Україну знизиться в десять разів.

ІА "Вголос": НОВИНИ