Про це повідомило естонське видання Postimees.

За даними ЗМІ, інцидент стався, коли Путін прямував у Гельсінкі на зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Так, напередодні Сили оборони Естонії зафіксували два випадки порушення російськими літаками повітряного простору країни, а саме – спочатку в повітряний простір Естонії вторгся Airbus A319, а потім – Іл-96.

Обидва літаки належать державному авіапарку РФ, а це означає, що на них літають лише високопосадовці Росії. 

«Я не знаю, хто був на борту, але можу сказати, що на такому літаку літає російське керівництво», – заявив глава прес-служби Геншатбу Сил оборони Естонії Арво Йиесалу.

Як зазначається, на фотографіях видно, що Путін прибув в Гельсінкі на літаку ІЛ-96 з реєстраційним номером RA-96022. Видання відзначає, що при вивченні онлайн-радарів стає зрозуміло, що літак саме з цим реєстраційним номером порушив повітряний простір Естонії.

Літаки перебували в повітряному просторі Естонії менше хвилини, їх транспондери були включені, але плани польотів не представлені. У літаків не було радіозв'язку з Естонської службою повітряного руху.

Міністерство закордонних справ країни викликало 17 липня представника російського посольства і передало йому ноту.

Зазначимо, що Дональд Трамп після зустрічі з Владіміром Путіном наголосив, що взаємовідносини між США та Росією були найгіршими з можливих, однак зустріч це змінила.

Також президент США Дональд Трамп заявив, що за підсумками екстреної зустрічі уже не розглядає можливість виходу Сполучених Штатів зі складу Альянсу, адже союзники дали йому обіцянку підвищити оборонний бюджет і таким чином переконали його.

ІА "Вголос": НОВИНИ