«За кожним з цих людей, за кожною з цих структур стоять громадяни, трудові колективи, цілі галузі виробництва. Тобто, по суті, всіх нас, всі 146 млн занесли в якийсь список. У чому сенс, я не розумію. Але це, безумовно, недружній акт», – Путіна РБК.

За словами російського президента, він чув про список і вважає, що це недружній акт з боку Вашингтона.

«Вони чого хочуть? Вони повинні самі для себе це вирішити – чого вони хочуть. Ми знаємо, чого ми хочемо: ми хочемо вибудовувати довгострокові, стабільні, засновані на міжнародному праві відносини. Ми чекали на цей список і, не буду приховувати, готові були зробити у відповідь кроки, причому серйозні, які б скотили наші відносини до нуля зовсім. Ми утримаємося поки від цих кроків», – заявив Путін.

Також він спробував пожартувати, що нібито «образився» за те, що його не внесли до цього списку.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США презентувало Конгресу «кремлівську доповідь» (інакше – «список Путіна»). До цього документа внесено 210 імен: 114 великих чиновників РФ і керівників держкомпаній, а також 96 олігархів.

Зокрема, до списку потрапило керівництво адміністрації президента РФ, серед яких Антон Вайно, Олексій Громов, Дмитро Пєсков, Владислав Сурков. Також до переліку потрапили голова Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентина Матвієнко, глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, глава «Роснефти» Ігор Сечин, глава «Газпрому» Олексій Міллер, глава Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін та директор ФСБ Олександр Бортніков. 

У цьому списку згадано друга львівського міського голови Андрія Садового – російського олігарха Михайла Фрідмана.

Як відомо, вже 7 років поспіль у Львові відбувається музичний фестиваль «Alfa Jazz Fest», фінансований «Альфа-груп», що належить російському євреєві Михайлові Фрідману. У службі безпеки його «Альфа-Банку» донині працюють люди, частина з яких понад двадцять років служила в російській ФСБ. 

Відомо, що львівський мер Андрій Садовий перебуває у добрих стосунках із Фрідманом. Раніше в інтерв'ю російським ЗМІ очільник міста називав його «дуже розумним»

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ