"Про це в інтерв'ю "Вголосу" заявив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

"По суті, її (Росію, - ред.) відрізають від валютного ринку американського долара. Це означає, що приватні і державні суб’єкти господарювання РФ не зможуть здійснювати міжнародні контракти у доларі. Отже з ними ніхто не буде торгувати. Вони не матимуть де взяти долари. Це колосальний крах. Це удар по їхній нафтовій і газовій промисловості. Європа теж не вестиме з ними справи у євро, бо дотримуватиметься євроатлантичної солідарності.

Нові санкції сильно вдарять по державних компаніях. Передусім – по «Аерофлоту» (він не зможе здійснювати рейси до США як компанія країни-спонсора тероризму), «Газпрому» та «Роснафті» (купівлю газу і нафти можуть заборонити узагалі).

Разом з тим, ці санкції обіцяють повний крах «Північного потоку-2». Його просто неможливо буде збудувати, адже РФ не зможе укладати контракти із жодними світовими корпораціями.

І це тільки частина санкцій, бо вони ідуть двома чергами. Друга частина, яку вже обговорюють у нижній палаті Конгресу, гарантуватиме Росії долю Ірану у всіх площинах: фінансовій, валютній, економічній, технологічній. РФ  буде відрізана від всіх ринків технологій. Громадяни не зможуть користуватися міжнародними валютно-фінансовими системами розрахунків, такими як VISA та MasterCard.", - зазначив експерт.

За його словами, другим пакетом санкцій Росію готуються оголосити світовим спонсором тероризму.

"Якщо цей пакет буде прийнятий – санкції введуть безпосередньо проти Путіна. І тут почнуться його найчорніші часи. Почнуть затримувати російські судна в портах, російські літаки в аеропортах та майно по всьому світу. Тоді Путін стане невиїзним лузером, з ним ніхто не спілкуватиметься, він не зможе підписувати жодних угод. Його гроші і майно шукатимуть по всьому світу, у підставних осіб. А коли знайдуть – почнуть конфісковувати", - наголошує Соскін.

"Усе це може зреалізуватися за найближчі місяць-два, щонайдовше – до жовтня. Росія вже не може з цим впоратися. І страшно уявити, що з ними буде далі", - додає політолог.

Більше про це читайте у матеріалі «Вголосу»:  «Путін просто не вигребе»: що зроблять з Росією нові санкції США

 

ІА "Вголос": НОВИНИ