Про це білоруський політичний і громадський діяч, співголова партії Білоруська християнська демократія Віталій Римашевський розповів у інтерв'ю «Сегодня».

«Білорусь перебуває в інформаційному полі РФ. Але і це теж плід роботи влади Білорусі. Наші держтелеканали неконкурентоспроможні, вони повністю програють російським телеканалам. На ТБ маса російської продукції, в тому числі ширвжиток, замовні серіали, які дуже майстерно зроблені під потреби Кремля. Білоруси дивляться російські канали», – нарікає опозиціонер.

За його словами, білоруси орієнтуються в тому, що відбувається в російській політиці, іноді краще, ніж в тому, що відбувається у владних колах Білорусі.

«Звичайно, Путін користується більшим авторитетом, ніж Олександр Лукашенко. Думаю, цей розрив буде збільшуватися. Нещодавно Лукашенко змінив керівників великих державних ЗМІ. Можливо, він сам розуміє, що повністю зазнав поразки в медіа-сфері. Єдине місце, де зберігається конкуренція – це інтернет, там домінують білоруські демократичні медіа, вони в принципі не схильні до впливу Путіна», – підкреслив Віталій Римашевський.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ