Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон під час виступу у парламенті Об’єднаного Королівства, пише The Guardian.

"Як і багато інших недемократичних персоналій діють перед виборами або певним політичним моментом, завжди привабливо створювати образ ворога у публічній уяві. І це те, як я вважаю, було спробою розбурхати російський електорат", – цитує дипломата видання.

За словами Джонсона, Путчін використовує Чемпіонат світу з футболу так само, як свого часу Адольф Гітлер використовував Олімпійські ігри 1936 року для посилення іміджу країни. Проте, на його думку, було б неправильно карати за це британських уболівальників або команду, натомість необхідно обговорити з Москвою питання безпеки британських громадян.

"Путін поводиться агресивно та не зважає на думку міжнародних партнерів. Путін прагне створювати проблеми де можливо, тому що бажає показати громадянам своєї країни, що після розпаду Радянського союзу Росія знову є сильною, оскільки думає, що вона програла", – зазначив Джонсон.

Разом з тим, глава МЗС Британії заявив, що не вважає чинного господаря Кремля демократично обраним президентом.

Нагадаємо, 12 березня прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства екс-шпигуна РФ, офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, а згодом заявила, що з країни вишлють 23 російських дипломатів. 

У посольстві РФ в свою чергу назвали таке рішення «ворожим кроком, абсолютно неприйнятним, необгрунтованим і недалекоглядним». 17 березня Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатів посольства Великобританії в Москві.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ