Відповідний документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації, повідомляє «РИА Новости».

Закон набуває чинності з дня його офіційного опублікування.
Документ дозволяє запроваджувати контрсанкціі у відповідь на «недружні кроки» США та інших країн. Заходи можуть застосовуватися щодо держав, організацій, що перебувають під їх юрисдикцією, а також посадових осіб і громадян.
Авторами законопроекту були спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін і голови фракцій.

За час розгляду документа в нижній палаті парламенту його зміст значно змінився: у першій редакції уряду надавалося право на 16 заходів у відповідь, до другого читання їх залишилося 6.
Законопроект дозволяє російській владі вводити і інші обмеження – «відповідно до рішення президента, щоб мати можливість оперативно реагувати на мінливу обстановку».

До другої редакції з документа виключили згадування конкретних галузей, товарів і послуг. Контрсанкціі не поширюватимуться на життєво необхідні товари, в тому числі ліки.
Також із проекту зникла норма, через яку під обмеження могли потрапити практично всі російські компанії і банки з іноземною участю.

Як відомо, Сполучені Штати Америки, Європейський Союз та Україна запровадили і посилюють санкції щодо російських компаній і ключових осіб через анексію Криму та агресію проти України, включно з бойовими діями на сході.

Росія ж замість того, щоб виконати Мінські угоди й відступити з Донбасу, а також повернути Крим Україні, запроваджує свої контрзаходи.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ