Відповідний проект закону розміщено в базі даних нижньої палати російського парламенту.

Необхідність внесення поправок чеченські депутати пояснили «досягнутою соціально-політичною стабільністю».

«На тлі сформованої складної зовнішньої політичної ситуації важливо зберегти спадкоємність державної влади», – зазначають автори законопроекту.

На їх думку, ця поправка «не применшує демократичні основи держави і дає можливість народу самим визначити майбутнє Росії».

Як відомо, на цей момент Конституція РФ забороняє перебувати на посаді президента більше двох термінів поспіль.

Чинний глава російської держави Володимир Путін став президентом Росії в 2000 році. Його другий термін завершився в 2008 році, після чого президентський пост зайняв давній соратник Путіна Дмитро Медведєв. Путін був призначений прем'єр-міністром у його уряді.

Наприкінці свого терміну Медведєв запропонував Путіну знову балотуватися на вищий пост і його втретє обрали президентом у березні 2012 року. Тоді Путін зробив прем'єром Медведєва.

У березні поточного року Путін вчетверте брав участь у президентських виборах і знову переміг. З його інавгурацією Медведєв залишився прем'єром.

Примітно, що раніше в Росії вже вносили поправки до Конституції щодо президентських повноважень. Зокрема, у 2008 році був збільшений термін президентських повноважень з чотирьох до шести років.

 

 «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ