Про це йдеться в публікаціях італійської та польської газет La Stampa і Wyborcza.

Ця нагорода вручається главам держав та особам, «які особливо відзначилися своєю діяльністю на благо миру». Нагорода є оздобленою золотом або сріблом оливковою гілкою з дерева, що росте в саду на батьківщині Святого Франциска Ассізького. 

Газети пишуть, що вже певний час тривають контакти з Москвою, щоб організувати відповідну церемонію вручення. Так, минулого вівторка делегація організації Assisi Pax Onlus (оперативне крило асоціації Assisi Pax International, яке вирішує фінансові та технічні питання її діяльності) на чолі з президентом П'єтро Матарезе відвідала Росію, де провела зустріч з головою Відділу зовнішніх зв'язків Російської православної церкви митрополитом Волоколамським Іларіоном.

«Наша інформація свідчить, що з цього питання проконсультувалися у Ватикані, і російський президент спочатку погодився приїхати до Італії. Також можна припустити, що він може навіть зустрітися з Папою Франциском. Підтримка Росією сирійського режиму нікого не турбує», - пише Wyborcza.

Видання також стверджує, що Путін висловлює прохання про організацію церемонії з максимальним акцентом на «духовні цінності». У зв'язку з цим він висловив бажання приїхати в місто Ассізі у супроводі «високих представників Православної церкви», з огляду на можливість забезпечення міжрелігійного діалогу.

Теоретично у разі приїзду глави РПЦ патріарха Кирила на церемонії мав би бути Папа Римський. Однак джерела в Ватикані повідомляють, що на цей момент це не визначено. Вище керівництво асоціації Assisi Pax Onlus підтвердило La Stampa, що ведуться переговори.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ