Новий голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав неприйнятними вибори президента РФ в окупованому Криму та засудив спроби легітимації анексії.

«Результат виборів у Росії не дивує, так само, як і обставини, за яких відбувалися вибори», – заявив він перед початком засідання міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

«Той факт, що ці вибори відбулися у Криму, анексованому всупереч міжнародному праву, з нашого погляду є неприйнятним», – наголосив глава німецького МЗС.

Він додав, що Німеччина не підтримує дій з легітимації анексії півострова.

Маас також наголосив, що з огляду на це Росія залишиться складним партнером. Водночас співпраця з РФ є необхідною для розв'язання великих міжнародних конфліктів, каже міністр.

«Водночас від Росії очікуватиметься конструктивний внесок», – зазначив він.

Глава німецької дипломатії також повідомив, що на засіданні міністрів буде обговорюватися українське питання.

«Ми підтримуємо український уряд та вимагаємо від нього продовження процесу реформ», – зазначив міністр.

Яке писав «Вголос», 18 березня Франція заявила, що не визнає організацію голосування на виборах президента Росії в Криму сьогодні. Адже насильницька зміна кордонів суперечить міжнародному законодавству, зокрема і зобов'язанням, взятим на себе Російською Федерацією.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Росії оприлюднили попередні дані підрахунку голосів. Чинний президент Росії Володимир Путін поки що набирає 76,67% голосів. Другим іде кандидат від Комуністичної партії Павло Грудінін (майже 12%), третім – лідер ЛДПР Володимир Жириновський (майже 6%), а четвертою – кандидатка від партії «Громадянська ініціатива» Ксенія Собчак (понад 1,5%).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ