Про це Сергій Глазьєв заявив в інтерв’ю «BBC».

Він заявив, що Порошенко не має права підписувати угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

«Це суверенне право країни підписувати угоди. Проте ми бачимо, що щонайменше половина населення України не хоче жити в асоціації з Європою», – сказав Глазьєв.

«Порошенко не має законних підстав підписувати це. Та й сам Порошенко нелегітимний. Щонайменше чверть населення не бачить його як легітимного президента. Вони не брали участі у виборах», – заявив радник Путіна.

Глазьєв також заявив, що з боку Москви «немає ніякого офіційного визнання» Порошенка як президента.

«Ми з ним спілкуємося, але ми з ним спілкуємося як з лідером, який веде за собою на даний момент частину країни. Це за фактом, а не за законом», – сказав Глазьєв.

«Європа намагається силою змусити Україну підписати цю угоду. Вони організували військовий переворот в Україні, вони допомогли нацистам прийти до влади», – вважає він.

«Зараз в Україні ми маємо суто нацистський уряд. Цей нацистський уряд бомбардує найбільший регіон України», – заявив радник Путіна.

При цьому Глазьєв почав переконувати журналіста, що уся влада в Україні – нацистська.

На уточнення журналіста «Ви називаєте Порошенка нацистом?», – радник Володимира Путіна відповів: «Звичайно. Він підтримував нацистів, він був на Майдані, він спонсорував так званий «Правий сектор».

На запитання журналісти: «Прем’єр-міністр Яценюк – це нацист?» Глазьєв також відповів: «Звичайно!».

«Хто такий нацист? Це не тільки ті, хто проголошує нацистські гасла… Якщо щодо Яценюка і Порошенка – їхній прихід до влади має відношення до урядового перевороту, який стався в Україні на основі нацистських гасел», – пояснив Глазьєв журналісту свою думку.

Також Глазьєв відповів на запитання, чи після підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна вийде зі сфери впливу Росії, словами: «Я думаю, після підписання угоди з Євросоюзом європейська публіка буде... дуже здивована, коли цей нацистський Франкенштейн, народжений євробюрократами і деякими політиками європейських країн, постукає у двері Європи».

«Європа хоче жити в асоціації з нацистським режимом», – додав він.

Як писав «Вголос», сьогодні Президент України Петро Порошенко на Саміті ЄС у Брюсселі підписав економічну частину угоди з Євросоюзом.

ІА "Вголос": НОВИНИ