[media=134029,134030,134031,134032,134033,134034] 

Про це пише УП із посилання на Oe24.

Повідомляють, що церемонія одруження повинна була початися о 14:00 год за місцевим часом, однак Путін прибув о 14:08 год. Наголошується, що для президентського кортежу навіть перекрили шосе, щоб він встиг прибути на урочистості з аеропорту в Граці.

Поблизу святкувань стягнули масивну охорону, спецназ і снайперів. Щоб Путін потрапив на весілля задіяли 500 поліцейських, а вартість його візиту для поліції становить 250 тисяч євро.

Путін подарував Кнайсль букет квітів. Разом з російським президентом на церемонію приїхав і Кубанський кaзачий хор.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін сьогодні, 18 серпня, по дорозі в Берлін запланував відвідати весілля міністра закордонних справ Австрії.

Глава МЗС України Павло Клімкін написав у Twitter, що не коментує світське життя, "але якщо МЗС Австрії змушене виправдовуватися, запевняючи у незмінності зовнішньополітичного курсу в світлі "приватного" візиту, то це вже цікава нова форма, яка викликає сумну посмішку".

Представник австрійського МЗС назвав приїзд президента РФ робочим візитом і заявив, що російська сторона "самостійно сплатить свої витрати".

При цьому австрійські ЗМІ нагадують, що візит Путіна до Відня два місяці тому обійшовся австрійським платникам податків у 423 тисячі євро.

Сьогодні Клімкін таки привітав австрійську колегу, "незважаючи на російське покровительство".

ІА "Вголос": НОВИНИ