Підписні листи, у яких львів’яни мають залишити свої автографи на підтримку кандидата на посаду міського голови, вже отримали Світлана Куспись, Петро Писарчук, Микола Порайко, Олекса Гудима та Богдан Федоришин. Про це повідомив голова Львівської міської ТВК Олег Щербаков.

За словами О. Щербакова, за умови доброї організації 300 підписів, необхідних за законом, можна зібрати протягом трьох годин. Перші підписні листи кандидати на посаду мера взяли ще 20 січня. Однак, на сьогодні ще жоден з них не приніс їх заповненими.

Політичним партіям і блокам, які висувають списки своїх кандидатів у депутати міської ради, потрібно зібрати на свою підтримку 800 підписів. Як зауважив О.Щербаков, це теж не повинно викликати особливих проблем, якщо політична сила має розгалужену місцеву організацію.

«Станом на сьогодні з проханням зареєструватися звернувся поки що лише один кандидат на міського голову – Олекса Гудима. Однак, деякі з документів були не належним чином оформлені й тому передані на доопрацювання. Думаю, що до п’ятниці, коли відбуватиметься засідання комісії, уже всі документи надійдуть. І його буде зареєстровано», – зазначив О.Щербаков.

«Підписні листи за законом можна здавати до 13 лютого – це останній термін здачі документів та реєстрації кандидатів у депутати та на посаду міського голови. Єдине, в чому хочу запевнити, жодна помилка при заповненні документів не стане підставою для зняття з виборчих перегонів того чи іншого кандидата. Є ще достатній термін для вивчення документів, й вони зможуть нам подати документи доопрацьовані. Спробуємо спрацювати так, щоб всім було комфортно, щоб кандидати відчували себе захищеними, бо основна місія міської ТВК не тільки організувати, але й максимально захищзати права всіх кандидатів на ту чи іншу посаду», – додав О.Щербаков.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ