Цієї комбінації боїться багато людей, а у медицині є навіть такий синдром, як «трискайдекафобія» – страх перед числом 13.

Здавна «13» було числом смерті та нещасть. Є ті, хто вважає цей день диявольським та відьомським. Однак якогось наукового пояснення таких забобонів не існує.

Прикмети та забобони п'ятниці 13

Уважається, що в цей день не варто брати грошей у борг. Тому, що будь-який негатив, і інші погані емоції будуть передаватися саме через гроші. Окрім того, вважається, що цього дня дуже чутлива підсвідомість. І якщо ви будете розповідати про свої сни навіть близьким людям, то можете позбавити себе майже всіх життєвих сил.

Не можна сваритися і конфліктувати. Потрібно сказати, що в цей день всі люди дуже емоційні, тому будь-який мінімальний конфлікт переросте в грандіозний скандал.

Також вважається, що в цей день далекий шлях буде сповнений неприємних сюрпризів. Тому краще утриматися від подорожей.

Рослини, які були висаджені в п'ятницю 13, не будуть рости та плодоносити. Дуже не рекомендується планувати на цей день весілля. За прикметою, шлюб, укладений в п'ятницю 13, не буде надійним та міцним.

Сучасні повір'я стверджують, що комп'ютерні віруси в цей день стають особливо агресивними. Причому це дійсно так, адже безліч хакерів планують свої атаки саме на п'ятницю 13. Щоправда, це пов'язано лише з тим, що хакери самі вибирають таку «магічну дату», але аж ніяк не з тим, що цей день сам по собі несе негатив.

Чого не можна робити в п'ятницю 13?

Тут все залежить від того, чи самі ви вірите в забобони, пов'язані з цим днем. Не секрет, що всі біди криються у ставленні людей до цієї дати. Причиною невдач частіше стає самонавіювання та страх.

Згідно з повір'ям у цей день не можна:

  1.  перед сном не слід довго дивитися в дзеркало;
  2.  не варто починати нові справи;
  3.  не рекомендується змінювати зачіску;
  4.  краще не вживати лайливі слова, особливо «чорт» та «свиня»;
  5.  якщо ви потрапили під дощ, прийшовши додому, не сушіть парасольку відкритою.

Сьогодні список прикмет і забобонів, пов'язаних з п’ятницею 13-го тільки збільшується. Відтак у цей день лікарі намагаються не оперувати, водії і мандрівники не відправляються в далекі поїздки, молодята не грають весілля, не сіють озимі і не висаджують багаторічні рослини, а забобонні співробітники не змінюють роботу.

Як пережити п'ятницю 13?

У кожного є найпотужніша зброя проти будь-якої магічної напасті типу п'ятниці 13: власна психіка. Страх перед тринадцяткою є лише древнім забобоном. Але якщо ви вірите, що у цей день вас переслідуватимуть нещастя, то так і буде. Якщо просто сприймати п'ятницю 13 – як день закінчення тяжкого трудового тижня, у який можна розважитися, то так воно у буде. Не панікуйте, не піддавайтеся дурним думкам – і у п'ятницю 13 у вас все буде гаразд.

Адже це звичайна п'ятниця, а попереду у вас чудові липневі вихідні, які можна провести на природі або біля водойми. Насолоджуйтесь кожним днем свого життя і не дозволяйте різним забобонам псувати його. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ