У будь-якому випадку важка енергетика дня змушує нас повірити в незвичайну силу числа, повідомляють «Подробности».

Звідки взялася ця дата?

У більшості наших сучасників, п'ятниця 13-е асоціюється з однойменною серіалом про психопата-вбивці в хокейній масці, який саме в цей день починав свої криваві жнива. Але ще древні греки намагалися обходити «чортову дюжину стороною», бо вважали, що це число смерті.

За старими повір'ями саме в цей день на шабаш злітаються відьми і куражатся над людьми, тому в ніч на п'ятницю 13-е краще не перебувати поза домом.

Нумерологи стверджують, що число 13 – це противага гармонійній дюжині (12 богів на Олімпі, 12 місяців, 12 знаків Зодіаку, 12 апостолів) і в цей день потрібно бути особливо обережним. До речі, Юда, який зрадив Ісуса, був саме 13-м апостолом, а розіп'яли Христа в п'ятницю.

Якщо звернутися до історичних фактів, в п'ятницю, 13 жовтня 1307 року, було знищено великий орден Тамплієрів. У цей день французький монарх Філіп IV наказав заарештувати всіх його членів включаючи вище керівництво. Надалі вони були піддані жорстоким тортурам і страчені, а орден розпущено.

Прикмети і забобони в п'ятницю 13

Лікарі люди забобонні, тому на цей день намагаються не призначати операцій та інших складних медичних процедур. Хірурги переконані, що ризик того, що під час операції щось піде не так збільшується вдвічі.

У «чорну п'ятницю» не рекомендується укладати угоди і грати весілля.

Якщо ви побоюєтеся, що цей день принесе вам нещастя – відвідайте церкву і помоліться.

Для кого цей день щасливий

В цілому цей день проходить досить гладко. Люди забобонні знижують свою активність і поводяться акуратно, а на тих, хто не вірить в містику вплив «чорної п'ятниці» не поширюється.

У деяких народів число «13» і зовсім вважається щасливим. Наприклад, це шановне число у євреїв: колись Ізраїль був розділений на 13 частин; в Стародавньому Єгипті число символізувало прихильність богів. Щасливим число 13 є в Китаї, Японії, Кореї.

Іспанські і португальські моряки п'ятницю 13-е, навпаки, вважають сприятливим днем ​​для відплиття. Це пояснюється тим, що Христофор Колумб саме в п'ятницю почав своє плавання до берегів Америки.

ІА "Вголос": НОВИНИ