Про це розповіла заступник міністра інфраструктури Оксана Рейтер під час представлення гендиректора аеропорту «Львів» сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

«Усі авіакомпанії з Європи чекають на підписання угоди про «відкрите небо». Але ж Великобританія наразі трохи зайнята питаннями чи будуть вони у ЄС, тому питання про спільний авіаційний простір знов відкладається», – розповіла Оксана Рейтер.

Вона додала, що Мінінфраструктури продовжує співпрацю із Європейською комісією, тож перспектива підписання Угоди про спільний авіапростір.

Відзначимо, що «відкритим небом» в Україні називають угоду про спільний авіаційний простір з ЄС. Наразі підписання угоди залишається заблокованим через неврегульоване питання Гібралтару. Документом, крім гарантування безпеки польотів та сертифікаційних регламентів, передбачено зняття обмежень на виконання рейсів іноземних перевізників в Україну, українських – до країн Європи.

На тлі цього в березні 2015 року Мінінфраструктури оголосило, що знімає усі обмеження на польоти до Львова з українського боку, і назвало це «відкритим небом» в аеропорту «Львів».

Торік, незважаючи на оголошене урядом «відкрите небо» над Львовом, турецький авіаперевізник «Атласджет» не отримав призначення на міжнародні рейси з аеропорту «Львів».

ІА "Вголос": НОВИНИ