Про це повідомляє Польське радіо

Президенти США та РФ зусрілися у Гельсінкі. Під час спільної прес-конференції Дональд Трамп сказав, що різниці між країнами є очевидні, але потрібний діалог.

Позиції США та Росії відрізняються, зокрема, в питанні анексії Криму. Як сказав Владімір Путін: позиція Трампа в питанні Криму відома, він (Трамп) вважає, що анексія була нелегальною. Для Росії питання Криму – закрите – заявив Путін.

Одноденний саміт США-Росія викликає контроверзи в Європі. Політики країн Західної Європи побоюються, що Вашингтон може пом’якшити нинішню політику щодо Росії, яка є одним з найбільших ворогів для Європи.

Прем’єр-міністр Тереза Мей оцінила в парламенті, що країни НАТО повинні говорити з путінською Росією «з позиції сили та єдності». Політик наголосила, що інформацію про переговори в Гельсінкі «приймає з задоволенням» однак, як підкреслила, треба чітко та неухильно говорити Росії, як вона «повинна змінити свою поведінку».

Прем’єр Великобританії підтвердила, що Лондон виступає проти наступу на цілісність території України та Грузії.

Зазначимо, що президент Росії Владімір Путін запевнив американського президента, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу «Північний потік–2».

ІА "Вголос": НОВИНИ