Про це повідомляє РБК з посиланням на Siberian Times.

Перед черговим показом Владі стало погано, у неї піднялася температура і вона втратила свідомість. Медики забрали дівчину в лікарню Шанхая.

За попередньою інформацією, вона була госпіталізована з підозрою на менінгіт, але належної медичної допомоги їй не надали. Спочатку Дзюба впала в кому, а через два дні вона померла.

Організм дівчини був виснажий, оскільки вона неодноразово скаржилася матері, що її робочі дні тривають деколи по 13 годин.

«Мама, я так втомилася. Я так сильно хочу спати», – розповідає мати Влади про слова дочки і припускає, що це вже було початком смертельної хвороби.

Мати намагалася отримати візу, щоб полетіти в Шанхай і забрати дочку, але не встигла. Напередодні того дня, коли дівчина потрапила до лікарні, вона теж скаржилася на погане самопочуття, але роботодавці змусили вийти її на подіум.

За умовами контракту, Дзюба повинна була працювати не більше трьох годин на день. Крім того, з'ясувалося, що директор модельного агентства з Пермі, яка відправляла Владу на роботу в Китай, не перевірила медичну страховку. Дівчина потрапила в лікарню без неї, хоча контракт у неї був робочим.

Смерть Влади Дзюби викликала бурхливе обговорення навколо теми використання дитячої праці в модній індустрії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ