Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким визначаються умови створення військово-цивільних адміністрацій в об’єднаних територіальних громадах.

Про це стало відомо в ході засідання ВРУ.

Законопроєкт №3913 «Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій» у другому читанні підтримали 265 народних обранців.

Закон дозволяє утворювати військово-цивільні адміністрації в об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, тут обумовлено, що ВЦА можуть бути створені на територіях ОТГ, якщо ЦВК не має змоги організувати місцеві вибори на окремих територіях.

ВЦА також можна створювати на територіях тих громад, де місцеві ради і/або їхні виконавчі органи не виконують своїх повноважень відповідно до українського законодавства у зв'язку з саморозпуском чи самоусуненням від влади.

Нагадаємо, що у вересні Верховна Рада підтримала цей законопроєкт за основу в першому читанні. Тоді за нього віддали голоси 240 народних депутатів.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський відповідними указами підтвердив створення таких адміністрацій у Лисичанську і Сєверодонецьку Луганської області.

Читайте більше новин у нас на сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ