10 грудня під час засідання Ради ЄС у закордонних справах одним з основних питань буде становище в Україні.

Про це йдеться у проекті порядку денного засідання, передає Інтерфакс.

«Міністри закордонних справ розглянуть нещодавній розвиток ситуації в Україні, зокрема, з метою підготовки неформального обіду того самого дня з українським міністром закордонних справ Павлом Клімкіним», - ідеться в документі, поширеному прес-службою Ради ЄС.

Серед головних питань наради також Західні Балкани. Міністри «оцінять нинішні та майбутні відносини ЄС із регіоном» і розглянуть ситуацію в Боснії та Герцеговині.

Очікується дискусія щодо Ірану.

Обговорюватиметься Венесуела, зокрема «можливість створення міжнародної контактної групи, яка могла б, якщо будуть усі необхідні умови, сприяти політичному процесу».

Рада ЄС розгляне співпрацю Євросоюзу з Африканським союзом у перспективі скликання міністерської наради ЄС-АС 21-22 січня.

Розпочнеться засідання ради, як завжди, з обміну думками щодо поточних міжнародних питань. Очікується, що йтиметься про ситуацію в Шрі-Ланці та Сирії.

З урахуванням того, що засідання збирається в 70-ту річницю Загальної декларації прав людини, глави МЗС країн Євросоюзу порушать у своїх дебатах і це питання, повідомляється в комюніке Ради ЄС.

Зазначимо, що Україна скликає ядерні держави, щоб стримали агресію РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ