«За» проголосували 233 народних депутати. 

Документ оголошує Російську Федерацію агресором і покладає на неї відповідальність за перереєстрацію підприємств, запровадження в обіг рубля, видачу паспортів та автономерів на Донбасі, передає 112 Україна

Росія не має жодних територіальних прав на окремі території Донецької і Луганської областей. Разом з тим, Україна не несе відповідальності за порушення прав мешканців тимчасово окупованих територій.

АТО переходить у самозахист України. Замість Антитерористичного центру у складі СБУ операціями зі стримування агресії РФ і звільнення територій має керувати Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, створення якого передбачає законопроект.

У документі прописано, що він не шкодить невіддільному суверенному праву України на окупований Росією Крим. Проте під час обговорення підкреслювали, що цю норму будуть уточнювати в ході доопрацювання до другого читання.

Як уже писав «Вголос», учора активісти ВО «Свобода», «Правого сектора» та «Національного корпусу» зібралися під Парламентом через запланований у Раді розгляд законопроектів 7163 та 7164. Як зазначають представники націоналістичних сил, обидва з цих документів закладають міну під основи державності.

Також учора народні депутати-свободівці терміново внесли альтернативні до президентських законопроекти 7163-2 та 7164-1.

Нагадаємо, під час учорашньої наради голів фракцій ВРУ обранці домовились про вилучення із президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу пунктів, які посилаються на Мінські угоди.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ