Про це він сказав на брифінгу у Нью-Йорку після закритих консультацій на Раді Безпеки ООН щодо російських провокацій стосовно Криму, який транслювався на сайті ООН, інформує «УНІАН».

"Ми дуже вдячні членам Ради безпеки, які без будь-яких сумнівів підтвердили їхню рішучу позицію стосовно територіальної цілісності та незалежності України, включаючи Крим. І ми дуже задоволені цим, окрім однієї країни, звичайно", - заявив Єльченко.

При цьому голова української місії при ООН сказав, що попросив свого російського колегу в організації Віталія Чуркіна продемонструвати докази стосовно озвучених російською стороною звинувачень проти України. На що, за його твердженням, від російського посла можна було почути тільки слова.

"До речі, вчора ми направили формально і офіційно запит до Червоного Хреста, до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та до моніторингової місії ООН за дотриманням прав людини, щоб вони спробували отримати доступ у Крим, і особливо, отримали доступ до тих людей, які за твердженнями Росії, були затримані у зв'язку з так званими "терористичними діями", - сказав Єльченко.

Українські дипломати попросили зазначені організації поспілкуватися із затриманими особами, а потім результати презентувати ОБСЄ та Раді безпеки ООН.

Раніше Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй почала закрите засідання щодо російських провокацій в Криму.

Як відомо, у четвер, 11 серпня, президент Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС. Він зобов'язав міністра закордонних справ Павла Клімкіна доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН та детально проінформувати про розвиток подій у районі адміністративного кордону з Кримом та лінії зіткнення.

Як відомо, 11 серпня російська ФСБ заявила про виявлення в Криму групи диверсантів, а також про ліквідацію «агентурної мережі» Головного управління розвідки Міноборони України. Вони заявили, що одним з «диверсантів» є Євген Панов.

Після цього Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в тому, що вона «переходить до терору», і заявив, що не бачить сенсу у зустрічі в «нормандському форматі» під час саміту G20, який відбудеться у Китаї. Крім цього він пообіцяв посилити заходи безпеки у Криму.

Міністерство оборони України вже спростувало згадувану заяву ФСБ, назвавши її «спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації» на території Криму.

Між тим, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія готується до зриву мінських угод.

ІА "Вголос": НОВИНИ