Про це голова руху «Справедливість», екс-голова Служи безпеки України, політик і дипломат Валентин Наливайченко заявив ввечері у неділю, 13 травня 2018 року, в ефірі програми «Вердикт» з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

«Найгіршим для нас, для українців, для всіх громадян є те, що до цього часу немає ініціативи від Німеччини, Франції і Сполучених Штатів, і від України - а в цьому питанні ми маємо бути лідерами - щодо резолюції ООН по миротворчому контингенту Організації Об'єднаних Націй в окремих районах Донецької та Луганської областей», - зазначив він.

Політик нагадав, що миротворці потрібні в окремих районах Донбасу як для безпеки місцевого населення, так і для того, аби «змусити війська агресора піти з території України».

«Спецслужби російські – так само їх треба прибрати. Всі ці «МГБ» та інші каральні служби, створені за радянським зразком. Вони мають бути розпущені, а Російська Федерація повинна перестати їх фінансувати. Ось для чого пготрібен миротворчий контингент ООН», – додав Наливайченко.

При цьому екс-очільник СБ України наголосив, що йдеться про тимчасовий характер діяльності миротворців, а не про те, аби «спихнути» на них ці терорирії:

«Це вкрай хибний і зрадницький шлях. Ми маємо всюди говорити: «Це наша українська земля». Й розуміти, яку конкретно допомогу від іноземних партнерів ми можемо і озвучувати, і отримувати».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ