Як повідомляє «Новий регіон», на сьогоднішньому Національному конгресі «Модернізація промисловості Росії» радник президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що заходи можуть бути досить жорсткими.

«Ніхто нам не заважає ввести обмеження на вивіз капіталу, якщо ми побачимо витік капіталу в нелегальних формах з ухиленням від податків, або скористатися також прикладом багатьох країн, які ввели податок на вивіз капіталу для того, щоб створити необхідний бар'єр для перетоку капіталів за кордон, і таким чином убезпечити нашу фінансову систему від валютних спекуляцій», – заявив він.

За словами Глазьєва, відтік капіталу «зашкалює за всі мислимі межі». Тому не виключено, що найближчим часом уряд може перейти до посилення банківського контролю та інших заходів, які суттєво ускладнять вивезення коштів за кордон.

«Ніхто нам не заважає методами банківського контролю і нагляду, валютного регулювання запобігати сумнівним операціям, через які йдуть з країни цього року більше $80 млрд», – вважає радник російського президента.

ІА "Вголос": НОВИНИ