Радника президента Франції Еммануеля Макрона Александра Беналля зафільмували за побиттям учасника першотравневої демонстрації у Парижі. Відеозапис з побиттям поширила низка французьких ЗМІ, в тому числі Le Figaro, пише Європейська правда.

Сутички між правоохоронцями і демонстрантами відбулися на площі Контрескарп близько 18:00 години. Один з активістів зафільмував все, що відбувалося.

Спочатку все відбувалося за звичним сценарієм сутички між поліцейськими та демонстрантами. Однак у певний момент поряд з поліцією з'явився ще один чоловік у поліцейському шоломі, який спочатку накричав на одну з учасниць протесту, а потім почав бити молодого чоловіка, якого на землю повалили правоохоронці.

«Він був особливо агресивним. Він боявся, що його впізнають, тому швидко втік з місця події», – розповів автор відеозапису.

Як з'ясувалося, чоловік на відео – Александр Беналля, радник президента Франції Еммануеля Макрона. У Єлисейському палаці підтвердили, що 1 травня він дійсно був на демонстрації як «спостерігач» з боку поліції. Про побиття там дізналися практично відразу і поінформували президента, який вимагав покарати співробітника.

Беналля відсторонили від роботи на два тижні, а зараз він займається забезпеченням безпеки на заходах Єлисейського палацу.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ